Forældreinfo

Når dit barn deltager til Junior Rollespil er det ikke meget anderledes end hvis du sender dit barn til fodbold eller spejder. Alle børn spiller som udgangspunkt på et hold med en voksen holdleder, som sørger for at dit barn får en spændende og tryg dag i skoven.
Juniorrollespil arrangeres af Rollespilfabrikken, som er en forening drevet af frivillige og entusiastiske rollespillere. Rollespilsfabrikken er medlem af DUF igennem Bifrost, som er landsforeningen for kreativ udvikling af børn og unge.
Vi arrangerer mange forskellige rollespil:

  • Juniorrollespil to gange om måneden i Rude Skov
  • Juniorrollespil to gange om måneden på Amager Fælled
  • Juniorrollespillet “Den Magiske skole” en gang om måneden i Brønshøj
  • Juniorrollespil hver torsdag i Valbyparken
  • Bordrollespil 2 gange om måneden i Brønshøj
  • Åben hus i vores foreningslokaler hver onsdag
  • En rollespilslejr en gang om året i Asnæs

Læs mere om de forskellige rollespil ude i menuen til venstre

Rude SkovAldersgrænse:
Som udgangspunkt er spillere i alle aldre velkomne. Vores rollespil sigter dog imod børn og unge i alderen 8-13 år.
Forældre må gerne spille med:
Vi ser meget gerne at forældre deltager til Junior Rollespil sammen med deres børn. Det er en rigtig sjov måde at være sammen med sit barn på og de elsker at se mor eller far blive sminket som ork.
Facebookgruppe:
Efterhånden har vi mange forældre, der har været med i nogle år og som ofte giver en hånd med det praktiske og som sørger for kaffe og kakao til gamle sjæle i skoven.
Entusiastiske forældre mødes på facebookgruppen:
Rollespilsfabrikkens afviklere, forældre og kreative hjælpere
Ingen mødepligt:
Når man deltager til Junior Rollespil er man ikke forpligtet til at møde op til samtlige spildage. Alle er velkomne – også bare for en enkelt gang.
Vind og vejr:
Man kan spille rollespil i al slags vejr og vi lader ikke en smule sne eller regn stoppe os. Hvis det regner meget kan vi dog godt finde på et slutte tidligere end normalt. I så fald vil vi hvis det er muligt annoncere det ved check-in inden spilstart.
Hvis noget går galt, så fortæl os det!
Vi laver rollespil med hundredevis af børn, og nogle gange går noget galt. Der er børn, der bliver uvenner, børn der bliver kede af det eller børn som har en uheldig oplevelse. Vi fanger langt det meste i skoven, men der sker stadig nogle gange ting vi ikke hører om derude. Så hvis du får et barn hjem, som har haft en uheldig oplevelse, så fortæl os det! Ellers finder vi aldrig ud af det, og selvom der er nogle ting vi ikke kan gøre noget ved, så er der også ting vi KAN gøre noget ved.

Vores mål er at give børnene en god oplevelse og feedback fra forældre er derfor uvurderligt. Tøv derfor ikke med at kontakte os, også hvis du “bare” har spørgsmål.

Du kan finde telefonnumre og mail-adresser på foreningens afviklere under Kontakt.
Husk telefon nummer:
Det er meget vigtigt at dit barn har et telefon-nummer på sig, så vi kan få fat på forældre eller værge, hvis der skulle opstå en situation, hvor dette er nødvendigt.
Glemte ting:
Vi gør opmærksom på, at vi IKKE påtager os noget ansvar for at sikre os, at børnene husker at tage deres ting med hjem.
Det er ikke fordi vi ikke vil hjælpe, men med så mange børn er det en praktisk umulighed at sørge for, at alle får alting med hjem.

Finder vi noget tager vi det selvfølgelig med, men vi beder jer indskærpe overfor jeres børn, at odds for at evt. glemte ting dukker op igen er markant mindre end på skoler og fritidsinstitutioner. Til gengæld har vi et par råd der gør det nemmere for alle:

1) Sørg for, at dit barn har navn + telefonnummer på ALLE våben, tasker, jakker osv. Alt hvad der potentielt kan tages af i løbet af dagen bør være mærket med navn + telefonnummer. Mange tror det er nok, hvis der står “T.B” eller “Jonas” på sit udstyr, men det hjælper ikke meget for evt. venligtsindede mennesker, der forsøger at få tingene tilbage til deres ejermand.

2) Giv dit barn en stor taske med til at bære ting i – og til at have ting i der ikke bliver brugt. Tasker er nemme at finde og hvis det nu begynder at regne er det altid smartere at opbevare tingene i en taske hvis man alligevel ikke skal bruge dem i løbet af dagen.

3) Lad dit barn vide, at pile meget nemt bliver væk. Det er meget sværere at holde styr på ting man skyder af ind i skoven under kampens hede end et sværd, som man trods alt holder i hånden det meste af tiden. Meget gråd og tristhed kan spares hvis man både som barn og voksen fra starten af er klar over, at pile er noget der forsvinder ofte.

4) I slutningen af hver dag samler vi glemte ting fra dagen nede ved vores bil og her har man chancen for at hente dem – så mangler der noget når dit barn skal hentes (eller bare skal tage hjem selv) er det værd at kigge en ekstra gang nede ved bilen.
Derudover, så er man selvfølgelig altid velkommen til at spørge os. Vi vil gerne hjælpe med glemte ting, men det er desværre ikke altid vi kan.
Data og privatlivspolitik:
Rollespilsfabrikken er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med lovgivningen. Læs hele foreningens privatlivspolitik her.