Hold

Til rollespil i Rude Skov kan man spille med på et hold. Alle hold har voksne holdledere og udlånskostumer. Her vil en voksen sørger for, at man har det sjovt og at der er noget at lave. Når man ankommer i skoven kan man selv vælge hvilket hold man vil spille med på.

Du kan læse mere om alle Jarkvelts kulturer i Jarkwelt-bogen (pdf).

 

kejserdesetør

De Kejserlige Desertører

Det er et år siden rotterne prøvede at tage magten i Tusmørkeskoven, og den kejserlige legion i skoven led et stort nederlag. I løbet af året begyndte soldaterne, at tænke ”hvad har kejseren gjort for mig”, og de begyndte langsomt, at få rebelske tanker. Den kejserlige legion ender med at deserterer fra Kejserriget og klare sig på egen hånd, de fleste kan dog ikke se nogen stor ændring, på nær at de siger de ikke længer tilhører Kejserriget.

De kejserlige desertører bærer stadig deres kejserlige Rila, som er en simpel rød kåbe med korte ærmer, der går ned til knæene. Alle farver skal helst være rødlige både bukser og inder skjorte. De kejserlige desertører bærer ofte en legionær læderrustning eller pladerustning sammen med deres barat.

Kampråb: “Længe Leve… Fællesskabet!”

Kofte farve: Rød

 
 
 
 

dværgene

Dværgene

Mellem Kejserriget og Stepperne ligger en bjergkæde der kaldes for Stormnæve Bjergene. Dette er Dværgenes hjemstavn som de kalder for Jernets Næver og rejsende der betræder dværgenes rige bydes ofte velkommen med en næve af jern.
Selvom dværgene er lavstammede og langskæggede er de stærke som stålet de smeder og hårdføre som de klipper der huser dem.
En dværg bærer praktiske klæder og bekymrer sig sjældent om smykker og ornamenter. Grove læderforklæder, slidstærke bukser og tykke gevandter af skind og læder er hverdagstøj for en dværg.

Kampråb: ”Stål og Sten!”

Kofte farve: Orange

troldene

Troldene

Tekst kommer snart.

Kampråb:

Kofte farve: Brun

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Elvernes Alliance

De forskellige elverracer har gennem årene udviklet deres helt egen våben og rustning. Skovelverne ses ofte med lange knive og elegante våben, og foretrækker ingen eller let læderrustning. Lyselverne er meget kendt for deres udsmykket sværd og spyd, men i forhold til andre elverracer slås de aldrig med 2 sværd, de foretrækker i stedet et udsmykket skjold, desuden går de også i meget fine rustninger, der oftest er udsmykket med diverse mønstre. Sortelverne går ikke så meget op i udsmykket og elegante våben som deres artsfælder, deres våben skal bare være praktisk og kunne slå ihjel. Sortelvernes rustning er desuden minimal, da de går mere op i angreb end forsvar. Til sidst har vi Blodelverne, de foretrækker elegante sværd primært to-hånds sværd, og går meget op i mønstre og magiske blods runer på deres våben. Blodelverne er desuden heller ikke bange for at hoppe i en metalrustning i ny og næ.

Kampråb: ”Elver magt! Elver magt!!”

Kofte farve: Lysegrøn

 

Bystaterne Lejesoldater

Det frodige område nord for Stjernedal har altid emmet af overflod og velstand, og byerne i Bystaterne er blandt de ældste og største af menneskenes samfund. Men at der er så megen rigdom har også gjort, at kampen om at få del i den nådesløs, og i flere hundrede år har Bystaterne bekriget hinanden – og selvom de nu har viking mod vest slås de stadig lige meget indbyrdes.
Bystaterne har ry for at være det eneste andet sted end Syhave, hvor voksne mænd, der har brugt deres sidste mønt på en hat med gåsefjer og vælger at gå sultne i seng frem for at fremstå lasede i tøjet. Hoser, dubletter og finde halkappe er mere på mode her en grove tunikaer og uldne kofter.

Kampråb: “Trefoldigt Huzzah! Huzzah! Huzzah! Huzzah!”

Kofte farve: Grøn

 

kejserflåde

Den Kejserlige Flåde

Den kejserlige flåde er et nyt koncept fra Kejserriget. Flåden holder normalt til ved det vestlige hav, men det siges at de blev blæst igennem Jarkwelts mange flåder hele vejen til Tusmørkeskoven. Hvad er deres mål og hvordan kommer de hjem er der ikke nogen der ved, men en ting er sikkert med kejserlige desertører i Tusmørkeskoven kan det kun ende galt.

Den kejserlige flåde en rød sømandskåbe og jeres hvide inderkåbe sammen med deres trofaste Tricorne hat, som ofte har en lille rød fjer i. Den kejserlige flåde er lidt finere end resten af den kejserlige hær og foretrækker derfor sabler, rapirer, pistoler og rifler over andre våbentyper

Kampråb:

Kofte farve: Hvid

 

By-holdet Guldstad

byhold upload

Regler for byen Rudeskov

Laug (grupper) og Stemmer
Der er forskellige Laug i Byen. Hvert Laug har en stemme til at stemme med til de forskellige møder.
Lagune:

 • Alkymist Lauget
 • Kro Lauget
 • Smed Lauget
 • Vagt Lauget
 • Religions Lauget
 • De Laugløse
 • Der kan godt oprette flere Laug ved at en gruppe snakker med Bank-Mesteren (Holdlederen af byen).
  Det er muligt for spillerne at købe flere stemmer inden et møde som de så kan bruge sammen med Laugets stemme.
   
   
   

  Penge og Ressourcer
  Alle Børn starter med 5 mønter i starten af dagen. Man kan tjene penge på forskellige måder ved at sælge ressourcer til Bank-mesteren eller andre spillere. Ved at modtage en mission fra Bank mesteren, ved at sælge sin vare eller ydelser til andre spillere eller hold, ved at holde noget af værdi fpr Bank-mesteren, ved at stjæle penge og genstande fra andre spillere (kig under tyve reglerne). Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan tjene penge på.

  Ressourcer har også en værdi. I banken kan man både købe og sælge ressourcer. Ressourcer vil blive købt af banken til en fast pris på:
  Grønne ressourcer vil altid blive købt af banken for 1 mønt
  Gule ressourcer vil altid blive købt af banken for 2 mønt
  Røde ressourcer vil altid blive købt af banken for 3 mønt
  Banken kan også sælge ressourcer til en værdi som Bank-mesteren sætter.

  Ressourcer og Crafting
  For at kunne lave forskellige ting såsom våben som smedjen laver eller eliksirer og gifte som alkymisten laver skal de bruge Ressourcer til at lave disse ting.

  Alkymist Crafting liste:
  Eliksir der giver 1 ekstra liv i en kamp til 1 person. Koster 1 gul ressourcer.
  Sandheds Eliksir. Koster 2 grønne ressourcer
  Løgn eliksir. Koster koster 2 grønne ressourcer
  Dødsgift, personen dør efter 5 sekunder. Koster 2 røde ressourcer
  Andre Eliksirer eller gifte kan laves hvis alkymisterne har snakket med Bank-mesteren

  Smedjen Crafting liste:
  Et lille våben. Koster 2 grønne ressourcer
  Et mellem våben. Koster 2 gule ressourcer
  Et stort våben. Koster 2 Røde ressourcer

  Kroen Crafting liste:
  Saft 10 L. Koster 6 grønne eller 3 gule ressourcer.
  Slik. Koster 2 gule ressourcer
  Småkager. Koster 2 gule ressourcer

  Kirken Crafting liste:
  Velsignelse der giver 1 ekstra liv i en kamp til et helt hold eller flere personer fra byen. Koster 2 gule ressourcer

  Tyve regler
  Hvis man ønsker at lave penge på en mere umoralsk måde kan man vælge at tage nogle tyve opgaver. En tyve opgave kan man få ved at lave det hemmelige tegn til Bank-mesteren. Tyven får udleveret en maske og en opgave til at stjæle noget (ting der kan stjæles har farven rød som bånd eller hele genstanden).
  Hvis en tyv bliver opdaget i at stjæle kan personen tage sin maske på og være klædt ud som en anden person, som har stjålet ting. Masken kan kun bruges én gang, så hvis man bliver opdaget mister man sin maske og kan kun få en ny efter pausen.

  Bank-mesteren (holderen af byen)
  Bank-mesteren er leder af banken, og kan køber ressourcer fra de andre beboere. Han kan også give missioner ud til folk for at tjene penge, både mission til normale byboer og til tyve. Bank-mesteren er banken som der giver andre hold deres penge som de har i banken, og indkalder til byråd.

  Til sidst
  Disse regler gælder i byen og alle personer der er en del af byen spiller også under de samme regler som alle andre hold. Som der kan læses under regler for skoven på hjemmen siden og som der bliver fortalt ved spilstart.

  Kofte farve: Gul