Hold

Til rollespil i Rude Skov kan man spille med på enten et voksenstyret hold eller et børnestyret hold. De voksenstyrede hold har voksne holdledere og udlånskostumer. Her vil en voksen sørger for, at man har det sjovt og at der er noget at lave. Når man ankommer i skoven kan man selv vælge hvilket hold man vil spille med på.

Du kan læse mere om alle Jarkvelts kulturer i Jarkwelt-bogen (pdf).

 

b1140397ec18499196578b7e2f5873d5

Kejserriget
I 177 efter Alasisk tidsregning begyndte den første store Alasiske borgerkrig, og da den sluttede tolv år efter var Ioniske Kongedømme blev skabt af den ene af de to rivaliserende tronkæmpere. Et hunrede år erklærede Ioniens konge sig mægtigere end Alsasias Konge og tog titlen som Kejser of at demonstrere sin overlegenhed. Siden da har de to rige ligger i mere eller mindre konstant strid.

De fleste i Kejserrige bærer en simpel kåbe kaldet en ”Rila”, der har korte armer og går til knæene. Den bæres af både kvinder og mænd, og farverne holdes gerne i rødlige toner. Når Kejserrigets borgere er langt hjemmefra er de sjældent ligeså ensidige i deres valg af klædedragt, men ser man en person i en rød Rila er der en god chance for, at hun/han er fra Kejserriget.
Kampråb:
“Længe Leve… Kejseren!”

Kofte farve: rød

 

Den Sorteloge
Den Sorteloge

Logens Dødsriddere! Dette er ikke den Sorte Loge som man kender dem. Dødsridderne er deres elitære kampstyrke der kun bliver sendt ud på Skyggerådets befaling og kun under kommandoen af en Skyggefyrste. De er Taros fuldkommen hengivne og frygter ikke døden i kamp, men selv når de falder, har de ofte været Taros så tro, at han bringer dem tilbage til livet igen, så de fortsat kan tjene ham. De er typisk tungt pansret og bevæbnet med store tohåndsvåben, men de er også set bære skjold og sværd. Hvad deres mål i Tusmørkeskoven er, er det ingen der ved, men deres kommen kan kun betyde skræk og rædsel og hører man deres kampråb så flygt! Flygt i rædsel!

Medlemmer af Den Sorte Loge bærer næsten altid sort. Sorte kåber, sorte kofte og sorte bukser. Tanken er at fjenden skal se en mur af sort nærme sig og allerede der begynde at frygte Logen. Påklædningen blandt medlemmerne er utroligt varierede og siden deres baggrund ofte er forskellig er det eneste fællestræk at de alle bærer så meget sort som muligt.

Kampråb:
“Taros! Taros! Taros!”

Kofte farve: Sort

 
ad79d3f8c5ba89d9efa43cfb3e5c0a22
Solens Orden
Ved den Marravisiske Bugts nordspids begynder et frodigt græsland, hvor marker og frugttræer blomstrer, og hvor galante riddere patruljerer vejene og holder fred blandt bønder og landsbyboere. Dette land tilhører Solens Orden, det er en gammel ridderorden med vægten lagt på dyder som ære, mod, selvopofrelse og ydmyghed. Og på en stærk sværdarm og tung brynje.
En ridder af Solens Orden kan man kende på miles afstande, for hans klæder er hvide som den nyfaldne sne. En hvid våbenkapp e er noget som en hver ridder ejer, og oftest bærer de også lange hvide kapper med ordenssymbol – en sol – påsyet. Kun de ældste og mest højtærede klæder sig dog helt i hvidt, for det siges i Solens Orden at ingen er renere end sin klæder.
Kampråb:
”Skjold! Skjold! Skjold!” eller ”For sol! Til sejer! For Skjold!”

Kofte farve: Hvid
 

dværgene Dværgene
Mellem Kejserriget og Stepperne ligger en bjergkæde der kaldes for Stormnæve Bjergene. Dette er Dværgenes hjemstavn som de kalder for Jernets Næver og rejsende der betræder dværgenes rige bydes ofte velkommen med en næve af jern.
Selvom dværgene er lavstammede og langskæggede er de stærke som stålet de smeder og hårdføre som de klipper der huser dem.
En dværg bærer praktiske klæder og bekymrer sig sjældent om smykker og ornamenter. Grove læderforklæder, slidstærke bukser og tykke gevandter af skind og læder er hverdagstøj for en dværg.

Kampråb:
”Stål og Sten!”

Kofte farve: Orange
 
viking
Vikingerne
På den nordlige ø, Norrheim, lever et folk af søfarer og tapre krigere, der kæmper mod naturen for at overleve, og mod andre folkeslag for at trives. Dette folk er Vikingerne, der overalt er kendt for at være søfarere og ikke mindst sørøvere. Højrøstede, krigeriske og overmodige er der ingen tvivl om, at de er, men Vikingerne er også hjertelige, loyale og tapre.
Blandt Vikingerne er den typiske klædedragt en simpel tunika og et par posebukser der er snøret ved anklerne. Grå er den mest anvendte farve, men også andre neutrale nuancer bliver brugt. Meget få vikinger går dog i farvestrålende tøj, og den som klæder sig prangende høster ikke meget respekt hos dette barske folk. Enkelte smykker bæres dog, men disse er tit grove og store og gerne af stål.

Kampråb:
“Vilnir! Vilnir! Vilnir!”

Kofte farve: Lyseblå

 
Elvernes Alliance
De forskellige elverracer har gennem årene udviklet deres helt egen våben og rustning. Skovelverne ses ofte med lange knive og elegante våben, og foretrækker ingen eller let læderrustning. Lyselverne er meget kendt for deres udsmykket sværd og spyd, men i forhold til andre elverracer slås de aldrig med 2 sværd, de foretrækker i stedet et udsmykket skjold, desuden går de også i meget fine rustninger, der oftest er udsmykket med diverse mønstre. Sortelverne går ikke så meget op i udsmykket og elegante våben som deres artsfælder, deres våben skal bare være praktisk og kunne slå ihjel. Sortelvernes rustning er desuden minimal, da de går mere op i angreb end forsvar. Til sidst har vi Blodelverne, de foretrækker elegante sværd primært to-hånds sværd, og går meget op i mønstre og magiske blods runer på deres våben. Blodelverne er desuden heller ikke bange for at hoppe i en metalrustning i ny og næ.

Kampråb:
”Elver magt! Elver magt!!”

Kofte farve: Lysegrøn

 

By holdet

byhold upload

Byholdet er et nyt hold man kan spille i Rudeskov. På byholdet kan man få lov at spille forskellige roller der alle sammen har en forretning. Man kan spille en forretning alene eller sammen med sine venner. Byholdets holdleder er borgmesteren eller viceborgmesteren, som bestemmer i byen.
Hvis du vil spille på byholdet skal du tilmelde dig over email:
bertilklarlund@live.dk
I tilmeldingen skal der stå navn, alder og hvilken forretning du gerne vil spille. Man skal kun tilmelde sig en gang, men det er vigtigt at man også melder sig af hvis man ikke gider spille det længere.

Man kan spille:
Kroen: Kroen er en forretning som sælger mad og drikkelse. Det er også en forretning hvor man kan spille om magiske genstande og guld. Som kro i byen skal man sørge for ikke at løbe tør for mad proviant, så dem skal man samle i rollespillet. Kroen starter altid med småkager og saft de kan sælge.

Smedjen: Smedjen er en forretning der laver våben; skjolde, sværd og andet. Som smed i byen skal man skaffe de nødvendige resurser i rollespillet for at lave våben. Det kan man høre borgmesteren om. Smedjen starter altid med 5 våben og 2 skjolde som de kan sælge.

Alkymisterne: Alkymisterne er en forretning der laver magiske eliksirer, som de kan sælge i byen. Som alkymist skal man skaffe ingredienser i rollespillet, for at lave eliksirer. Det kan man høre borgmesteren om. Alkymisterne starter altid med 3 forskellige eliksirer

Den frie kirke: Den frie kirke er en forretning der sælger velsignelser fra guderne. Den frie kirke dyrker ikke én religion, men låner fra de forskellige holds. Derfor er alle hold med deres forskellige religioner velkomne i kirken så længe man opfører sig ordentligt. Som den frie kirke skal man skaffe magiske genstande i rollespillet, som kan vise Kirkens pragt.

leveregler:
– Adlyd borgmesteren for han ved bedst.
– Hvem der ejer byen er ligegyldig så længe forretningerne overlever.
– En god handel skaber mere handel.
– Fuskeri gror løgnens lange næse

Farve:
Gul