Ny i skoven

Rollespil i Kildevældsparken er det vi kalder et “actionrollespil”, primært for 8-13 årige. Reglerne er med vilje lavet simpelt, så flest muligt kan forstå dem og være med. Hvis man er 13 eller ældre er det en god idé, at læse “de store skal tage ansvar”. Alle bliver delt ind i store hold, som hver har en voksen holdleder. der sørger for, at alle har det sjovt, og er klar til at hjælpe, hvis man kommer til skade, det er også den voksne, der kender dagens historie. Man kan altid spørger sin holdleder, hvis man har spørgsmål om regler eller har brug for hjælp med noget andet.

Våben og Udklædning
Til rollespil i Kildevældsparken behøves man hverken, at have udklædning eller våben med selv, fordi vi låner vores ud ganske gratis. Man kan selvfølgelig godt tage udklædning og våben med hjemmefra, så man kan få flere livspoint. Vi tjekker altid om våben er sikre og forsvarlige at bruge.

Hvis man ikke har udklædning med hjemmefra anbefaler vi, at man klæder sig på efter vejret. Altså regntøj, hvis vejrudsigten lover regn, og en vindjakke, hvis det blæser meget. Derudover vil det også være dejligt, hvis man kom klædt i naturfarver som grøn, sort eller lignende, og ikke havde store reklametryk eller logoer på sit tøj. Det er ikke en regel, men en anbefaling så alle nemmere kan leve sig ind i historien. Husk også at læse vores regler for våben under “regler”-fanen.

 

Spilverden
Til rollespil i Kildevældsparken spiller vi den magiske verden Jarkwelt! Mere specifikt spiller vi Aenaya’s Helteakademiet ved den hellige Spejlsø nær drømmenes rige. Her findes der orker, elevere, dværge, mennesker og mange flere magiske racer. Meget af den historie vi spiller i er specieltskrevet til rollespil i Kildevældsparken, så man kan derfor ikke finde det i vores bog “Jarkwelt – En verden til rollespil”, men hvis man gerne vil vide mere om de andre væsener i Jarkwelt kan man finde bogen her ganske gratis.

 

De store skal tage ansvar
Til rollespil i Kildevældsparken har vi ikke nogle officielle alderskrav, men vores fokus er på de 8-13 årige. Når man begynder at blive ældre (13 år og op), så forventer vi, at man begynder at tage lidt ansvar ude på ens hold.

Men hvad betyder det? Det betyder, at holdlederen nok komme til at bruge dig som det gode eksempel, og måske inddrage dig mere i rollespillet. Du kommer til at have en ansvar for at alle har en god dag, og at du ikke bidrager negativt til rollespillet. Det betyder blandt andet, at vi forventer du overholder reglerne, og ikke slår for hårdt, samt hjælper nye rollespillere. Når man er stor er det også vigtigt, at man holder øje med fjenden, fordi man kan nemt slå for hårdt eller virke skræmmende, når man er den store.