Regler

Regler kort opsummeret

 • Alle har 2 livspoint til at starte med
 • Ingen slag i hoved eller skridtet
 • Man tæller kun sine egne livspoint ikke de andres
 • Brok dig til holdlederen ikke til de andre børn
 • Husk at lege pænt
 •  

  Våben
  Mange køber eller laver deres egne våben. Vi tjekker altid om alle våben er forsvarlige og sikre at bruge inden spillet.

  I Kildevældsparken er det ikke tilladt at bruge kastevåben, da de nemt falder i vandet eller bliver spist af hunde. Man kan bruge bue og pil, hvis man spørger om lov først, man skal dog huske at vi ikke er ansvarlige for forsvundne pile. Man kan også tage rifler eller pistoler med, men husk at de er skrøbelige og nemt kan gå i stykker.

  Vi tillader ikke skjolde større end 60×90 cm, da det er kampene kedelige og kan være farlig for de andre børn. Vi giver selvfølgelig dispensation, hvis der er tale om få centimeter.

   
  Kamp
  Til juniorrollespil i Kildevældsparken slås vi med bløde våben af skum og latex, der ikke går ondt i virkeligheden. I stedet for har alle nogen livspoint, og når man bliver ramt af et våben mister man et af sine livspoint, når man rammer nul livspoint skal man falde om og spille død. (Som man kan læse mere om i død afsnittet). Alle starter med 2 livspoint, men hvis man har rustning, udstyr eller magiske genstande kan man opnå flere livspoint, dog kan man aldrig have mere end 5 livspoint. Man må ikke ramme sin modstander i hoved eller skridtet, og man må ikke slå så hårdt man kan, hvis man ved et uheld kommer til det, så stop kampen og tjek om din modstander er okay. I kan forsætte kampen, når i begge er klar igen.

  Under spillet kan man brokke sig til sin holdleder, men aldrig til de andre børn, det ødelægger deres rollespil og legen for alle de andre. Husk at vi spiller for sjov, og at det handler om at have en god dag sammen.

   
  Død
  Når ens livspoint rammer 0 skal falde om og spille død, og man kan ikke længere være med i kampen, hvis der er meget mudret eller det er farlig at falde om, så kan man tage en hånd på hovedet i stedet for. Når kampen er helt slut går man tilbage til sin holdleder, og når holdet er samlet laver holdlederen et genoplivningsritual, så man kan kæmpe med i den næste kamp.

   
  Spilgenstande
  Under rollespillet kan man finde forskellige spilgenstande, det kan for eksempel være:

 • Magiske genstande (Magiske genstande bliver altid præsenteret ved spilstart)
 • Bannere
 • Spilpenge (Små rollespilsmønter, som man kan forhandle med)
 • Alle våben der ikke er blevet præsenteret ved spilstart er personlige ejendele, og derfor må man ikke tage dem med sig rundt i spillet.
  Husk at aflevere spilgenstande tilbage efter rollespillet.

   
  Magi
  I rollespillet er der selvfølgelig også magikere, der kan magi. Magikere kan kun have 3 livspoint til gengæld kan de kaste 3 unikke besværgelser:

 • Magisk kugle. Man kan enten købe dem eller lave dem selv. Magikere kan kaste en magisk kugle og selv hvis den rammer sværdet, skjoldet eller tøjet giver den 1 livspoint i skade.
 • Magisk skjold. Hvis magikeren har en magisk stav kan de, ved at holde begge hænder udstrakt på staven og råbe “skjold!”, kaste magisk skjold. Når man har magisk skjold kan man ikke blive slået på eller tage skade.
 • Stå. Ved at pege på en modstander med en magisk stav og råbe “stå!” kan man kaste stå-besværgelsen. Så længe man peger på modstanderen kan de ikke bevæge fødderne, man kan dog godt bevæge armene og slås.
 •  
  Voksenmagi
  Der findes også magi som kun voksne holdledere kan bruge. Dog kan de også bruges med bestemte magiske genstande.

 • Frygt. Når magikeren peger på en og råber “frygt!”, så bliver de så bange, at de er nød til at løbe væk i 10 sekunder før de må komme tilbage i kampen.
 • Smerte. Når magikeren peger på en og råber “smerte!”, så bliver man så syg, og får ondt i maven, at man ikke kan kæmpe eller løbe væk indtil de stopper med at pege.
 • Tung metal. Når magikeren peger på en og råber “tung metal!”, så skal man smide eller lægge alt hvad man har i hænderne, man må godt samle det op lige bagefter.
 •  
  Off-game
  Bliver man tvunget til at stoppe spillet for en periode gøres det ved, at man holder en hånd eller en våben på hovedet. Personer med hånden på hovedet er ikke med i spillet og kan hverken snakkes med eller angribes.

   
  Forældre og andre voksne
  Vi oplever, at forældre og andre voksne nogen gange også vil være med til rollespil. Det er som udgangspunkt okay, at være med sit barn til rollespil, men husk at det altid er holdlederen, der bestemmer og leder holdet.