Regler

Rollespil handler om, at leve sig ind i en anden rolle; at tænke, tale og gøre som sin rolle. Det behøver man ikke regler for. Der er dog nogle ting man ikke kan gøre, selvom ens rolle ville have gjort det – f.eks. slå de andre spillere i hovedet. Derfor har vi lavet nogle regler, så man kan klare nogle af de situationer, hvor vi bliver nødt til at “lades som om”. Der findes mange forskellige regelsæt til forskellige rollespil. De regler vi spiller efter gælder derfor ikke til andre rollespil, og regler som gælder til andre rollespil gælder ikke her hos os.


Kamp

Kamp til Juniorrollespil foregår med bløde rollespilsvåben, der gør at man rent faktisk kan slå på hinanden uden, at det gør ondt.

I stedet for, at man bare slås indtil man bliver træt har vi indført ‘Livspoint’. Bliver man ramt af et våben mister man et af sine livspoint, og når man ned på 0 livspoint skal man falde om og spille død.

Alle har fra starten af 2 livspoint, men det er muligt at få flere ved at have rustning, fedt kostume eller magiske genstande. Så hvis du hverken har rustning eller magisk beskyttelse så skal du altså falde om hvis du bliver ramt to gange. Der er desuden et par andre regler der gælder i kamp.

Man må ikke ramme sin modstander i hverken hoved eller skridt. Sker det ved et uheld skal man give dem et øjeblik til at komme sig og sige undskyld.

Man skal holde styr på sine egne livspoint – og IKKE de andres. Det er strengt forbudt at sige til de andre “Du er blevet ramt”. De voksne er de eneste der må fortælle folk, at de er blevet ramt. For andre er det forbudt.

Det er ligeledes forbudt at brokke sig under kampen. Al brok skal helst foregå efter spillet, og ikke undervejs, men er der et problem så hiv fat i din voksne holdleder.

Når disse ting er sagt skal man også huske på, at vi spiller for sjov og at det handler om at have en god dag sammen. Bare fordi de andre er ens fjender i spillet kan de jo være flinke nok i virkeligheden.

Spilgenstande

Fordi folk har ting med hjemmefra, som ikke må blive væk er der kun nogle få ting man må tage fra de andre spillere, hvis man har besejret dem eller handlet med dem.

Spilgenstande

 • Bannere.
 • Spilpenge (Spilpenge bliver udleveret af holdledere før spilstart på de dage, hvor de er med).
 • Magiske genstande (De magiske genstande og deres effekter bliver præsenteret før spilstart).

Husk: Alle andre ting (f.eks. våben) er personlige ejendele, og må derfor ikke tages i spillet.
Husk: At aflevere ALLE spilgenstande efter spillet!

Søge

Man kan gennemsøge en person, der er død. Du går over til personen og siger “søg”, personen aflevere herefter sine spilgenstade til dig. Man kan først søge andre når kampen er færdig.

Off-game

Bliver man tvunget til at stoppe spillet for en periode gøres det ved, at man holder en hånd på hovedet. Personer med hånden på hovedet er ikke med i spillet og kan hverken snakkes med eller angribes.

Voksne

Der er en hel del voksne med til vores rollespil. De er der for, at sikre at ungerne har det sjovt, trygt og for at svare på spørgsmål.

Har man spørgsmål eller problemer er det dem man skal spørge, og de vil gør hvad de kan for at løse dem. De voksne spiller også med som roller i spillet, men det er ikke sikkert at de er underlagt præcis de samme regler som børnene.

Kort opsummeret

 • Alle har 2 livspoint fra start
 • Ingen slag i hoved og skridt
 • Man tæller ikke de andres livspoint
 • Ingen brok under spillet
 • Leg pænt

Rustning og Kostumer

Har man en flot rustning på eller et fedt kostume så kan man få ekstra Livspoint. Holdlederne vurderer hvor meget ekstra din rustning eller dit kostume giver inden spillet går igang. Seje kostumer og rustning kan give mellem 1 – 3 ekstra livspoint, hvilket betyder at man maksimalt kan have 5 livspoint.

Død

Mister man alle sine livspoint i kamp er man “død”. Når man dør skal man tage hånden over hovedet, for at vise at man OFF-GAME (Ude af spillet), derefter går man ud til siden og sætter sig ned hvis det er muligt og man kan ikke snakke før man er blevet genoplivet. Man gør dette så andre kan se man er død, sørge for at man ikke kommer til skade under kampen og så de andre kan kæmpe videre. Hvis der er plads til det, kan man lave en hollywood dødscene.

Husk det vigtigste, din egen sikkerhed og at du ikke ødelægger kampen for de andre. Når kampen er færdig, samles man hos sine holdledere der vil lave et genoplivnings ritual. Genoplivnings ritualet starter først når alle på holdet er samlet, det er derfor smartest at holde sig tæt på sin holdleder.

Magi

Spillet foregår i den magiske verden Jarkwelt, hvor nogle har valgt at mestre magien i stedet for sværdet. Hvis du vil kaste magi, skal du sige det til din holdleder når du modtager livspoint. Det er vigtigt at du har en magisk stav, der kan købes, bygges hjemmefra eller du kan bruge en lang pind fra skoven, (som man ikke må slå med). 

Magikere har 3 følgende formularer:

 • Magisk kugle – Er en lille blød kugleformede genstand man kan kaste med, hvis kuglen rammer modstanderen, deres udstyr eller våben tager de 1 livspoint i skade. Den magiske kugle kan kun samles op af dens ejer, andre der rør kuglen tager 1 i skade og slipper kuglen med det samme.
 • Skjold – Hvis magikeren tager begge hænder på sin magiske stav, løfter den til brysthøjde, står stille og råber “Skjold” er magikeren immun for skade og kan ikke miste livspoint. Magien fortsætter så længe magikeren har begge hænder på staven der er i brysthøjde og står stille Det er ikke tilladt for andre at røre magikeren eller staven.
 • Stå – Hvis magikeren tager begge hænder på sin magiske stav og peger den mod sit mål og råber “stå”, kan hverken målet eller magikeren bevæge sine fødder fra jorden. Magien fortsætter så længe magikeren har begge hænder på staven, peger på sit mål og ikke løfter sine fødder fra jorden. Man kan ikke stoppe magien ved at andre slår til den magiske stav.

Voksenmagi er magi som kun de voksne kan kaste og man måske kan få adgang til gennem magiske genstande i skoven.

 • Smerte – Ved at pege på sit mål og råber “smerte” vrider personen sig i smerte så længe magikeren peger og maks i 10 sekunder. 
 • Frygt – Ved at pege på sit mål og råbe “frygt” flygter målet skrigende væk fra magieren i 10 sekunder. 
 • Tungmetal – Ved at pege på sit mål og råbe “tungmetal” skal målet slippe/lægge hvad de har i hænderne.