Ny i skoven

Rollespil på Amager Fælled kan kategoriseres som et “actionrollespil”. Vi har en målgruppe der hedder 8-13 og reglerne er med vilje holdt meget simple så alle kan forstå dem men stadig har mulighed for at “udforske” forskellige roller. Næsten alle i skoven er med på et af de store hold, og den eneste undtagelse er hvis du er 12 eller 13 år gammel og sammen med andre “store” har startet dit eget hold. Alle andre er på de store hold. På den måde vil der altid være nogle voksne på dit hold som du kan snakke med, spørger om regler eller hjælpe dig med andre ting.

Rollespil på Amager Fælled kræver ikke at du tilmelder dig først og du kan både låne sværd og et simpelt kostume.

 

Våben og Udklædning
Våben kan enten købes eller laves selv. Vi tjekker at alle våben er forsvarlige inden spillet begynder. Til rollespil på Amager Fælled tillader vi ikke brug af buer og pile.
Når man spiller rollespil skal men være klædt ud. Et “basis” kostume er nemt og hurtigt at lave. Det kan laves af gammelt tøj som du finder frem, eller mors gamle bælter eller fars store t-shirt. Fælles for det er, at der IKKE er reklamer eller tryk på det. Find noget frem som er i naturfarver. Sort eller brune nuancer er specielt godt. Tag en for stor t-shirt på tilsidst, og tag så bæltet omkring livet.
Herefter kan man altid bygge videre på sin udklædning og fx. nemt tilføje en våbenkappe, en hat eller andet. Til Rollespil på Amager Fælled har vi simple kostumer man kan låne i skoven, men jo bedre udklædt du er når du kommer, jo federe er det selvfølgelig!

 

Spilverden
Til rollespil på Amager Fælled ændre skoven sig til den mystiske og eventyrlige Tusmørkeskov, hvor orker, trolde, riddere, elvere, heltinder og en masse andre skikkelser møder hinanden i fantastiske eventyr. Tusmørkeskoven ligger i den forunderlige verden Jarkwelt, som er en rollespilsverden, vi har udviklet specielt til børnerollespil. Hvis du vil vide mere om Jarkwelt om Tusmørkeskoven og fx læse om de monstre du kan møde når du går på eventyr, anbefaler vi at du køber bogen “Jarkwelt – En verden til rollespil” som sælges her.

Ellers kan du læse den gratis udgave her: Jarkwelt-bogen (pdf).

 

Andre typer rollespil
Rollespil på Amager Fælled er mest action rollespil. Hvis man hellere vil mere over i det “snakkende rollespil” og lave mere handle- og diplomatirollespil, er det en god ide at gå efter de mere seriøse kampagner, hvor der er en klar aldersgrænse. Man kan sige med meget stor sikkerhed, at rollespil som er tilladt for de helt små, er langt mere “action” og kampbaseret end rollespil med de støre børn. Hvis man søger “action”, så bør man gå efter dem, hvor reglerne er simple og nemme at gå til. Kamp er meget nemmere og sjovere jo mere simple reglerne er.
Som deltager er det vigtigt at uanset hvilket rollespil man vælger at deltage i, så læs reglerne grundigt igennem. Her kan man også få hjælp af forældre til at gå reglerne igennem. Nogle regelsystemer er på 100 sider, andre på helt ned til en enkelt. Husk, at flere regler ikke nødvendigvis er det samme som bedre rollespil. Find det rollespil DU gerne vil gå til, eventuelt sammen med kammeraterne.