Hold

Til rollespil i Rude Skov kan man spille med på et hold. Alle hold har voksne holdledere og udlånskostumer. Her vil en voksen sørger for, at man har det sjovt og at der er noget at lave. Når man ankommer i skoven kan man selv vælge hvilket hold man vil spille med på.

Du kan læse mere om alle Jarkvelts kulturer i Jarkwelt-bogen (pdf).

 

kejserdesetør

Elverne

I de dunkle skove blandt de tavse træer lever skovelverne. Man kan kende elverne på deres spidse ører og spidsere knive. De er en race hvis liv er dedikerede til at søge skønhed, selvforståelse og fred. Denne fred finder de dog ikke så længe andre er for tæt på dem, og selvom Skovelverne er fredselskende væsner, så er deres intolerance legendarisk.

Skovelvernes tøj er en af grundene til, at de så ofte falder i et med træerne. Naturfarver er altdominerende hos disse elvere, og især er der en overvægt af grøn og brun, og selvom Skovelvernes beklædning mere består af funktionelle kofter og bukser end af kåber og rober, så er der altid plads til skønne broderier, elegante smykker og dekorative udskæringer

Kampråb: Elvisk Blod! Elvisk Mod.

Kofte farve: Lysegrøn

 
 
 
 

3568445cb54187ee12b673c9fc0a3e68

Røverne

Røverkongen Albert er måske Jarkwelts mest efterlyste mand. Sammen med sin bande har han hærget og plyndret alle, gode som onde, i jagten på rigdom. Hans næstkommanderende Listige Ludwig er eftersøgt for tyveriet af Alasias kronjuveler, og de andre folk i Alberts enorme bande er berygtet for lignende, dristige kup. Og Alberts røverbande tæller tusindevis af røvere.

Medlemmerne af Alberts tyvebande klæder sig ikke på den samme måde. Nogle bruger de penge de stjæler på fint, dyrt tøj, andre på fed mad som de spilder på deres lasede pjalter. Kun én ting er ens, nemlig et mørkegrønt armbind, så de kan genkende hinanden når det går vildt til under deres røverier. De går gerne med hatte, for jo flottere en hat man har i banden, jo højere er man på strå.

Kampråb: ”Blod og guld! Blod og guld!”

Kofte farve: Mørkegrøn

ad79d3f8c5ba89d9efa43cfb3e5c0a22

Ørkenfolket

I mange år levede små nomadstammer isolerede liv ved de mange små oaser, som findes rundt omkring i Den Store Ørken. Dette ændrede sig dog drastisk i år 318 efter Alasisk tidsregning, hvor Sultan Suleiman I først nedkæmpede og siden samlede mange hundrede stammer under sit banner. Siden da har Sultanens efterkommere regeret over det endeløse sand og dets indbyggere.

I Den Store Ørken bærer man næsten kun løst, flagrende tøj og i stedet for tykke, tunge klæder bæres lag på lag af tyndt materiale når det er køligt. Tubaner, lange kjortler og smukke rober er meget udbredte blandt Ørkenfolket. Kutter og kapper er næsten ukendte, og det samme er uldne hoser. Posebukser, åbne skjorter og lette gevandter ses oftere end tunge, simple klæder.

Kampråb: ”For Sultanen!”

Kofte farve: Gul

 

625ae5e55ab4dea91862b4eccfa83c77

Vikingerne

På den nordlige ø, Norrheim, lever et folk af søfarer og tapre krigere, der kæmper mod naturen for at overleve, og mod andre folkeslag for at trives. Dette folk er Vikingerne, der overalt er kendt for at være søfarere og ikke mindst sørøvere. Højrøstede, krigeriske og overmodige er der ingen tvivl om, at de er, men Vikingerne er også hjertelige, loyale og tapre.

Blandt Vikingerne er den typiske klædedragt en simpel tunika og et par posebukser der er snøret ved anklerne. Grå er den mest anvendte farve, men også andre neutrale nuancer bliver brugt. Meget få vikinger går dog i farvestrålende tøj, og den som klæder sig prangende høster ikke meget respekt hos dette barske folk. Enkelte smykker bæres dog, men disse er tit grove og store og gerne af stål.

Kampråb: “Vilnir! Vilnir! Vilnir!”

Kofte farve: Lyseblå

 

ad79d3f8c5ba89d9efa43cfb3e5c0a22

De Alasiske Trosriddere

De Alasiske Trosriddere blev oprettet i år 520 Alasisk Tidsregning som svar på den svindende tro på de Fem Guder, og den fare der kommer fra Kejserrigets falske Victoria og Pax, men specielt afguden Skjold, som forræderne fra Solens Orden tilbeder. Alle Trosriddere har afsværget ejendele og land og det eneste de ejer er det tøj de har på og de våben de bærer. Dette er fordi det er forventet at alle Trosriddere rejser rundt i hele Jarkwelt for at udbredde læren om de Fem Guder, samt at bekæmpe Skjold, Taros og alle de andre afguder og dæmoner. En Trosridders største ønske er at blive velsignet af Moderen til en fredelig afslutning på et voldeligt liv i hendes tjeneste. En tid hvor Ridderen lægger sine våben fra sig for at leve resten af sit liv i idyllisk fred.

Trosridderne kan kendes ligesom alle andre Alasiske indbyggere på deres lilla kofter. Dog kan de findes mere i hør og bomuld da de rejser rundt i hele Jarkwelt for at bekæmpe ondskab og lære andre mennesker om de Fem Guder. Når Trosridderne går i kamp kan de ældste riddere ses bærende ikke bare ringbrynje men også pladerustning, mens de yngste væbnere ikke bære andet en deres lilla våbenkofte og deres tro på Krigerens beskyttelse.

Kampråb: ”For Moderen! For de Fem!”

Kofte farve: Lilla

 

lyselverne

Lyselverne

Lyselverne er steget ned fra stjernerne for at skabe ro og balance mellem de andre racer og universet, og samtidig indtage deres retmæssige plads som herskere over jorden. Indtil de har vist sig værdige nok til at kunne vende tilbage til stjernerne, hvor de oprindeligt blev udstedt fra.

Lyselverne ses oftest lange kåber og andet løst flagrende beklædning, oftest i hvide og lyse farver, for at symbolisere de skinnende lys fra stjernerne, og deres elegance.

Lyselverne er kommet til tusmørkeskoven for at få de andre racer indordnet under sig, og stoppe hvad end der skulle være af onde planer for at bringe universet i ubalance.

Kampråb: ”For lyset, For sejren!”

Kofte farve: Hvid

 
 
 

Den Sorteloge

Den Sorte Loge

Alle er velkommen I den Sorte loge! Der er plads til varulve, mumier, vampyre, bønder, gamle riddere, kultister, folk der er lidt for glade for at ofre andre og så videre. Taros arme kan bære hvem end der vil. Taros er den Sortes loges gud. Det er Taros som giver logen sine kræfter og viser vejen til sandheden. En vej der ofte er fyldt med blod. Gerne andres blod, men logens eget kan også bruges.

Denne Sæson: I tusmørkeskoven er en gruppe af væsner samlet, de ved ikke hvem hinanden er. De kan ikke helt forklare hvorfor de er samlet. De opdager dog at de alle har set sanheden. Taros sandhed som har ledt dem til dette sted. Hvor de sammen skal grundlægge en ny del af Sorte loge. Men Taros er ikke den eneste som har samlet dem…

Kampråb: “Taros! Taros! Taros!”

Kofte farve: Sort

 

By-holdet Guldstad

byhold upload

Regler for byen Rudeskov

Laug (grupper) og Stemmer
Der er forskellige Laug i Byen. Hvert Laug har en stemme til at stemme med til de forskellige møder.
Lagune:

 • Alkymist Lauget
 • Kro Lauget
 • Smed Lauget
 • Vagt Lauget
 • Religions Lauget
 • De Laugløse
 • Der kan godt oprette flere Laug ved at en gruppe snakker med Bank-Mesteren (Holdlederen af byen).
  Det er muligt for spillerne at købe flere stemmer inden et møde som de så kan bruge sammen med Laugets stemme.
   
   
   

  Penge og Ressourcer
  Alle Børn starter med 5 mønter i starten af dagen. Man kan tjene penge på forskellige måder ved at sælge ressourcer til Bank-mesteren eller andre spillere. Ved at modtage en mission fra Bank mesteren, ved at sælge sin vare eller ydelser til andre spillere eller hold, ved at holde noget af værdi fpr Bank-mesteren, ved at stjæle penge og genstande fra andre spillere (kig under tyve reglerne). Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan tjene penge på.

  Ressourcer har også en værdi. I banken kan man både købe og sælge ressourcer. Ressourcer vil blive købt af banken til en fast pris på:
  Grønne ressourcer vil altid blive købt af banken for 1 mønt
  Gule ressourcer vil altid blive købt af banken for 2 mønt
  Røde ressourcer vil altid blive købt af banken for 3 mønt
  Banken kan også sælge ressourcer til en værdi som Bank-mesteren sætter.

  Ressourcer og Crafting
  For at kunne lave forskellige ting såsom våben som smedjen laver eller eliksirer og gifte som alkymisten laver skal de bruge Ressourcer til at lave disse ting.

  Alkymist Crafting liste:
  Eliksir der giver 1 ekstra liv i en kamp til 1 person. Koster 1 gul ressourcer.
  Sandheds Eliksir. Koster 2 grønne ressourcer
  Løgn eliksir. Koster koster 2 grønne ressourcer
  Dødsgift, personen dør efter 5 sekunder. Koster 2 røde ressourcer
  Andre Eliksirer eller gifte kan laves hvis alkymisterne har snakket med Bank-mesteren

  Smedjen Crafting liste:
  Et lille våben. Koster 2 grønne ressourcer
  Et mellem våben. Koster 2 gule ressourcer
  Et stort våben. Koster 2 Røde ressourcer

  Kroen Crafting liste:
  Saft 10 L. Koster 6 grønne eller 3 gule ressourcer.
  Slik. Koster 2 gule ressourcer
  Småkager. Koster 2 gule ressourcer

  Kirken Crafting liste:
  Velsignelse der giver 1 ekstra liv i en kamp til et helt hold eller flere personer fra byen. Koster 2 gule ressourcer

  Tyve regler
  Hvis man ønsker at lave penge på en mere umoralsk måde kan man vælge at tage nogle tyve opgaver. En tyve opgave kan man få ved at lave det hemmelige tegn til Bank-mesteren. Tyven får udleveret en maske og en opgave til at stjæle noget (ting der kan stjæles har farven rød som bånd eller hele genstanden).
  Hvis en tyv bliver opdaget i at stjæle kan personen tage sin maske på og være klædt ud som en anden person, som har stjålet ting. Masken kan kun bruges én gang, så hvis man bliver opdaget mister man sin maske og kan kun få en ny efter pausen.

  Bank-mesteren (holderen af byen)
  Bank-mesteren er leder af banken, og kan køber ressourcer fra de andre beboere. Han kan også give missioner ud til folk for at tjene penge, både mission til normale byboer og til tyve. Bank-mesteren er banken som der giver andre hold deres penge som de har i banken, og indkalder til byråd.

  Til sidst
  Disse regler gælder i byen og alle personer der er en del af byen spiller også under de samme regler som alle andre hold. Som der kan læses under regler for skoven på hjemmen siden og som der bliver fortalt ved spilstart.

  Kofte farve: Orange