Ny i skoven

Rollespil i Rude Skov kan kategoriseres som et “actionrollespil”. Vi har en målgruppe der hedder 8-13 og reglerne er med vilje holdt meget simple så alle kan forstå dem men stadig har mulighed for at “udforske” forskellige roller. Hvis man er 14 eller der over, så husk at læse nederst på siden, under “De store skal tage ansvar”. Alle i skoven bliver delt ind i store hold, som hver har en voksen holdleder, der sørger for at alle har det sjovt, forstår dagens historie, og holder samling på gruppen. På den måde vil der altid være nogle voksne på dit hold som du kan snakke med, spørger om regler eller hjælpe dig med andre ting.

Rollespil i Rude Skov kræver ikke at du tilmelder dig først og du kan både låne sværd og et simpelt kostume.

 
 
Rude SkovVåben og Udklædning

Våben kan enten købes eller laves selv. Vi tjekker at alle våben er forsvarlige inden spillet begynder.

Til rollespil i Rude Skov tillader vi ikke brug af buer og pile.
 
Kastevåben ER tilladt, men på samme vis må du forvente at de nemt bliver væk. Hvis du er glad for din kastekniv, skal du altså ikke tage den med.
 
Meget store skjolde, også kaldet tårnskjolde, er IKKE tilladt i Rude Skov.  
Vi har erfaring med at kampene bliver kedelige for langt de fleste deltagere, hvis så store skjolde er med.
Derfor ser vi helst ikke at skjolde, der er større end 60×90 cm medbringes.
Der gives selvfølgelig dispensation, hvis der er tale om et par få centimeter for meget

Når man spiller rollespil skal men være klædt ud. Et “basis” kostume er nemt og hurtigt at lave. Det kan laves af gammelt tøj som du finder frem, eller mors gamle bælter eller fars store t-shirt.
Fælles for det er, at der IKKE er reklamer eller tryk på det. Find noget frem som er i naturfarver. Sort eller brune nuancer er specielt godt. Tag en for stor t-shirt på tilsidst, og tag så bæltet omkring livet.

Herefter kan man altid bygge videre på sin udklædning og fx. nemt tilføje en våbenkappe, en hat eller andet. Til Rollespil i Rude Skov har vi simple kostumer man kan låne i skoven, men jo bedre udklædt du er når du kommer, jo federe er det selvfølgelig!

 
 
 
 

Spilverden

Til rollespil i Rude Skov ændre skoven sig til den mystiske og eventyrlige Tusmørkeskov, hvor orker, trolde, riddere, elvere, heltinder og en masse andre skikkelser møder hinanden i fantastiske eventyr. Tusmørkeskoven ligger i den forunderlige verden Jarkwelt, som er en rollespilsverden, vi har udviklet specielt til børnerollespil. Hvis du vil vide mere om Jarkwelt om Tusmørkeskoven og fx læse om de monstre du kan møde når du går på eventyr, anbefaler vi at du køber bogen “Jarkwelt – En verden til rollespil”.
Bogen kan købes for 100 kr. i skoven, og vi medbringer altid et par stykker. Spørg efter bogen i check-in.

Køb bogen i hardcover: Klik her eller læs den online gratis: Klik her

 

Andre typer rollespil

Rollespil i Rude skov er mest action rollespil. Hvis man hellere vil mere over i det “snakkende rollespil” og lave mere handle- og diplomatirollespil, er det en god ide at gå efter de mere seriøse kampagner, hvor der er en klar aldersgrænse. Man kan sige med meget stor sikkerhed, at rollespil som er tilladt for de helt små, er langt mere “action” og kampbaseret end rollespil med de støre børn. Hvis man søger “action”, så bør man gå efter dem, hvor reglerne er simple og nemme at gå til. Kamp er meget nemmere og sjovere jo mere simple reglerne er.
Som deltager er det vigtigt at uanset hvilket rollespil man vælger at deltage i, så læs reglerne grundigt igennem. Her kan man også få hjælp af forældre til at gå reglerne igennem. Nogle regelsystemer er på 100 sider, andre på helt ned til en enkelt. Husk, at flere regler ikke nødvendigvis er det samme som bedre rollespil. Find det rollespil DU gerne vil gå til, eventuelt sammen med kammeraterne.

 

De storer skal tage ansvar

Vi har intet officielt alderskrav til Rollespil i Rude Skov, men vores fokus er børn i alderen 8-12. Når man begynder at være blandt de store børn (omkring når man er 14-15) forventes det at man tager ansvar ude på holdene.

Hvad betyder det?
Det betyder at du skal hjælpe holdlederen, med at holde styr på tropperne, og sørge for at alle har en god dag. Hvis nogen kommer til skade, skal du hjælpe dem, og hvis gruppen ikke er samlet, skal du hjælpe med at få dem samlet.
Når man er blandt de store, skal man ikke kun holde øje med at ens eget hold har det sjovt – man skal også have øje på de andre hold! Altså skal du ikke banke hele det fjendtlige hold; selvom du måske godt kan Humørikonet wink

Hvis det lyder uoverskueligt og kedeligt, skal man altid være velkommen til at skrive til Hans (se under kontakt), og få mere at vide.
Ellers kan i altid snakke med holdlederen på holdet, ude i skoven!