Ny i skoven

Rollespil i Rude Skov kan kategoriseres som et “actionrollespil”. Vi har en målgruppe der hedder 8-13 og reglerne er med vilje holdt meget simple så alle kan forstå dem men stadig har mulighed for at “udforske” forskellige roller.

Hvis man er 14 eller der over, så husk at læse “De store skal tage ansvar”. Alle i skoven bliver delt ind i store hold, som hver har en voksen holdleder, der sørger for at alle har det sjovt, forstår dagens historie, og holder samling på gruppen. På den måde vil der altid være nogle voksne på dit hold som du kan snakke med, spørger om regler eller hjælpe dig med andre ting.

For at være med til rollespil i Rude Skov kræver det at du er medlem af Rollespilsfabrikken. Du kan både låne sværd, skjold og et simpelt kostume af os.

De store tager ansvar

I Rude Skov er vores fokus på børn i alderen 8-12. Når man begynder at være blandt de store børn (når man omkring er 14-15 år) forventes det at man tager ansvar ude på holdene.

Hvad betyder det?
Det betyder at du skal hjælpe holdlederen, med at holde styr på tropperne, og sørge for at alle har en god dag. Hvis nogen kommer til skade, skal du hjælpe dem, og hvis holdet ikke er samlet, skal du hjælpe med at få dem samlet.

Når man er blandt de store, skal man ikke kun holde øje med at ens eget hold har det sjovt – man skal også have øje på de andre hold! Altså skal du ikke banke hele det fjendtlige hold; selvom du måske godt kan.

Hvis det lyder uoverskueligt og kedeligt, skal man altid være velkommen til at skrive til de ansvarlige for Rude Skov og få mere at vide. Ellers kan i altid snakke med holdlederen på holdet, ude i skoven!

Våben og Udklædning

Våben kan enten købes eller laves selv. Vi tjekker at alle våben er forsvarlige inden spillet begynder.

Når man spiller rollespil skal man være klædt ud. Et simpelt kostume kan laves nemt og hurtigt hjemmefra eller også kan kostume delene købes på forhånd. Det vigtige når man sammensætter sit kostume er at tænke over hvad man gerne vil spiller og hvilket hold man gerne vil være på. Vil man spille en magiker fra Alasia skal man måske gå efter en lang kåbe med en bred hætte, men er man en åndermaner hos orkerne kan man med fordel bruge gamle stykker pels og knogler.

Skal man selv lave sit kostume så er det smart at starte med det basale som skjorter, tunikaer og bukser. Derfra kan man bygge flere lag ude på bestående af våbensalg eller rustning. Når man selv syr kan man med fordel forsøge at finde fede mønstre at lave det ud fra. Man behøver ikke kostume for at kunne deltage, men det kan være smart at undgå tøj med tydelige varemærker.

Man kan også blive sminket som en farlig en ork eller en flot elver. Vores skønne voksne sidder klar til at hjælpe med sminken så man kan se endnu sejere ud.

Til Rollespil på Rude Skov har vi også simple kostumer man kan låne i skoven, men jo bedre udklædt du er når du kommer, jo federer er det selvfølgelig!

Andre typer rollespil

Fantasy rollespil i Rude Skov er henvendt til børn, derfor har vi fokus på action rollespil med kamp, simple regler og hvor børnene er sammen på et hold der er styret af en voksen.

Ude i rollespilsdanmark findes der andre slags rollespil, med mere fokus på at handle, diplomati og udvikle sin karrakter gennem evner. Denne slags rollespils har ofte også mere kompliceret regler. Det er vigtigt at læse disse regler igennem.

Hvis man ønsker at prøve krafter med dens slags rollespil, forslår vi at man tager ud til vores kampagne i Valbyparken eller prøver at spille bordrollespil.

Husk at intet slags rollespils er rigtigt eller forkert. Find det rollespil DU gerne vil gå til, eventuelt sammen med dine kammerater.

Find andre rollespil
Hvis man vil prøve krafter med andre rollespil i Danmark kan man finde en liste online på spilrollespil.dk

Spilverden

Til rollespil i Rude Skov ændre skoven sig til den mystiske og eventyrlige Tusmørkeskov, hvor orker, trolde, riddere, elvere, heltinder og en masse andre skikkelser møder hinanden i fantastiske eventyr.

Tusmørkeskoven ligger i den forunderlige verden Jarkwelt, som er en rollespilsverden, vi har udviklet specielt til børnerollespil.

Du læse om Jarkwelts mange folkeslag, kulturer, monstre og meget mere på vores wikipedia eller ved at downloade pdf’en.