Forældre Info

Alt du skal vide er…

At sende dit barn til rollespil er ikke meget anerledes end at sende dit barn afsted til fodbold, dans eller spejder. Disse fritidsaktiviteter handler nemlig alle sammen om at have det sjovt, lære noget nyt og at deltage i et positivt og sikkert fællesskab.

Rollespilsfabrikken

Vores arrangementer arrangeres af Rollespilfabrikken, en forening drevet af frivillige og entusiastiske rollespillere som sørger for at dit barn har en spændende og tryg oplevelse til alle vores rollespil. Rollespilsfabrikken er medlem af DUF, Dansk Ungdsoms Fællesråd, og Bifrost, landsforeningen for kreativ udvikling af børn og unge.

Facebookgruppe

Vores entusiastiske forældre mødes på vores Facebook gruppe “Rollespilsfabrikkens forældre, afviklere og kreative hjælpere”.

Her snakkes der om hvordan man kan få hjælp til at bygge et sværd, hvor man kan købe billigt og lækkert udstyr, samt hvordan man kan hjælpe sit barn med deres nye hobby eller stille os spørgsmål.

Forældre må gerne spille med

Vi ser meget gerne at forældre deltager til junior rollespil sammen med deres børn. Det er en rigtig sjov måde at være sammen med sit barn på og de elsker at se mor eller far blive sminket som ork.

Hvis noget går galt, så fortæl os det

Vi laver rollespil med hundredevis af børn, og nogle gange går noget galt. Der er børn, der bliver uvenner, børn der bliver kede af det eller børn som har en uheldig oplevelse. Vi fanger langt det meste i skoven, men der sker stadig nogle gange ting vi ikke hører om derude. Så hvis du får et barn hjem, som har haft en uheldig oplevelse, så fortæl os det! Ellers finder vi aldrig ud af det, og selvom der er nogle ting vi ikke kan gøre noget ved, så er der også ting vi KAN gøre noget ved.

Vores mål er at give børnene en god oplevelse og feedback fra forældre er derfor uvurderligt. Tøv derfor ikke med at kontakte os, også hvis du “bare” har spørgsmål.

Du kan finde telefonnumre og mail-adresser på kampagnernes hovedansvarlige her.

Aldersgrænse

Vores rollespil er som udgangspunkt for børn og unge i alderen 8-15 år. Det kan dog varier mellem kampagnerne og man kan læse mere om dette på de enkelte kampagners egne sider.

Vind og vejr

Man kan spille rollespil i al slags vejr og vi lader ikke en smule sne eller regn stoppe os. Hvis det regner meget kan vi dog godt finde på et slutte tidligere end normalt eller aflyse. I så fald vil vi annoncere det gennem vores facebook og informere om det ved check-in.

Ingen mødepligt

Når man deltager til en kampagne i Rollespilsfabrikken er man ikke forpligtet til at møde op til samtlige spilgange. Alle er velkomne – også bare for en enkelt gang.

Telefon nummer

Det er meget vigtigt at dit barn har et telefon-nummer på sig, så vi kan få fat på forældre eller værge, hvis der skulle opstå en situation, hvor dette er nødvendigt.

Glemte ting

Vi gør opmærksom på, at vi IKKE påtager os noget ansvar for at sikre os, at børnene husker at tage deres ting med hjem.
Det er ikke fordi vi ikke vil hjælpe, men med så mange børn er det en praktisk umulighed at sørge for, at alle får alting med hjem.

Finder vi noget tager vi det selvfølgelig med til vores lokaler i Brønshøj, men vi beder jer indskærpe overfor jeres børn, at odds for at evt. glemte ting dukker op igen er markant mindre end på skoler og fritidsinstitutioner. Til gengæld har vi et par råd der gør det nemmere for alle:

Derudover, så er man selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os over facebook eller sende en mail til arrangøerne , samt at komme forbi vores lokaler i Brønshøj og kigge i glemmekassen. Vi vil gerne hjælpe med glemte ting, men det er desværre ikke altid vi kan.

  • Sørg for, at dit barn har navn + telefonnummer på ALLE våben, tasker, jakker osv. Alt hvad der potentielt kan tages af i løbet af dagen bør være mærket med navn + telefonnummer. Mange tror det er nok, hvis der står “T.B” eller “Jonas” på sit udstyr, men det hjælper ikke meget for evt. venligtsindede mennesker, der forsøger at få tingene tilbage til deres ejermand.

  • Giv dit barn en stor taske med til at bære ting i – og til at have ting i der ikke bliver brugt. Tasker er nemme at finde og hvis det nu begynder at regne er det altid smartere at opbevare tingene i en taske hvis man alligevel ikke skal bruge dem i løbet af dagen.

  • Lad dit barn vide, at pile og kastevåben meget nemt bliver væk. Det er meget sværere at holde styr på ting man skyder af- og kaster ind i skoven under kampens hede end et sværd, som man trods alt holder i hånden det meste af tiden. Meget gråd og tristhed kan spares hvis man både som barn og voksen fra starten af er klar over, at pile og kastevåben er noget der forsvinder ofte.

  • I slutningen af hver dag samler vi glemte ting fra dagen nede ved vores varevogn og her har man chancen for at hente dem – så mangler der noget når dit barn skal hentes (eller bare skal tage hjem selv) er det værd at kigge en ekstra gang nede ved varevognen.

Privatlivspolitik

Rollespilsfabrikken er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med lovgivningen.
Læs hele foreningens privatlivspolitik her.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os.