Ny i skoven

Fantasy rollespil til Nebel Porten er henvendt til unge i alderen 13-25 år. Vores mål med dette rollespil er at udvide unges evner for empati og indlevelse. Vi har derfor sat stor fokus på efterforskning, diplomati, forhandling og udvikling af sin karakter og dens relationer til andre.

Af samme grund er holdene til Nebel Porten styret af spillerne, og altså IKKE voksenstyrede som til vores junior rollespil i Rude Skov og på Amager Fælled. Alle de voksne afviklere fra Rollespilsfabrikken kan man møde som NPC’er, non playable characters. Det kan for eksempel være som et monster i skoven eller en troldmand med en mission. De er her for at hjælpe spillerne med at drive fortællingen.

Til Nebel Porten findes der også et regelsæt. Dette regelsæt har lidt mere fyld end reglerne i Rude Skov eller på Amager Fælled, men det skal du ikke lade dig skræmme af. Reglerne er bygget til at fremme oplevelsen og ikke hindre den. Da vi er stadigvæk i opstartsperioden, bliver disse regler justeret i undervejs alt efter hvad vi hører fra spillerne.

Regler

Simpelt regelsæt som folk i aldre kan forstå.
KOMMER SNART

Våben og Udklædning

Våben kan enten købes eller laves selv. Vi tjekker at alle våben er forsvarlige inden spillet begynder. Når man spiller rollespil, skal man være klædt ud. Et simpelt kostume kan laves nemt og hurtigt hjemmefra eller også kan kostume delene købes på forhånd. Det vigtige når man sammensætter sit kostume er at tænke over hvad man gerne vil spiller og hvilket hold man gerne vil være på.

Vil man spille en magiker fra Alasia skal man måske gå efter en lang kåbe med en bred hætte, men er man en åndemaner hos orkerne kan man med fordel bruge gamle stykker pels og knogler. Skal man selv lave sit kostume, så er det smart at starte med det basale som skjorter, tunikaer og bukser. Derfra kan man bygge flere lag ude på bestående af våbensalg eller rustning. Når man selv syr kan man med fordel forsøge at finde fede mønstre at lave det ud fra.

Modsat Rude Skov og Amager Fælled så behøver man et kostume for at kunne deltage til Nebel Porten. Men husk det ikke behøver være historisk korrekt og at godt fodtøj altid er vigtigere end at løbe rundt i græske sandaler.

Vi sætter et sminkebord op hvis din rolle kræver at blive sminket, men du må selv sørge for at blive sminket, enten af dig selv eller en ven fra dit hold.

Andre typer rollespil

Fantasy rollespil på Amager Fælled er henvendt til børn, derfor har vi fokus på action rollespil med kamp, simple regler og hvor børnene er sammen på et hold der er styret af en voksen.

Ude i rollespilsdanmark findes der mange slags rollespil med mere fokus på kamp, intriger eller at udvikle sin karakter gennem mange evner. Denne slags rollespil har ofte også mere komplicerede regler. Denne slags rollespils har ofte også mere kompliceret regler. Det er vigtigt at læse disse regler igennem.

Husk at intet slags rollespil er rigtigt eller forkert. Find det rollespil DU gerne vil gå til, eventuelt sammen med dine kammerater.

Find andre rollespil
Hvis man vil prøve krafter med andre rollespil i Danmark kan man finde en liste online på spilrollespil.dk

De store tager ansvar

Til Nebel Porten er vores fokus på unge i alderen 13-25 år. Det er et stort aldersspænd, det betyder også at når man bliver ældre, så skal man tage noget mere ansvar.

Hvad betyder det?
Det betyder at du skal hjælpe de yngre i skoven, måske ser du en person inden spilstart som du aldrig har set før, ræk en hånd ud og spørg om de mangler en gruppe at være sammen med, fortæl lidt om hvem i er og hvad i kunne finde på at lave eller måske lidt om hvad i har planer om.

Find et hold

Som ny kan det godt være svært at finde et sted at startede. Heldigivis har i Rollespilsfabrikkens unge deres egen Discord server, hvor du kan lede efter et hold at være med på og måske også få nogle nye venner!

Her bliver der både spillet computerspil, online brætspil, snakket, hygget, planlagt ture og meget mere.

Spilverden

Drømmenes Rige er et mystisk sted, hvorfra det rygtes at drømme og mareridt materialiserer sig og bliver til virkelighed! Det er et sted med muligheder, stor rigdom, men også store risici og farer!

Til rollespillet Nebel Porten ændre skoven sig til det mystiske og eventyrlige område Dragens Tand, hvor orker, trolde, riddere, elvere, heltinder og en masse andre skikkelser møder hinanden i fantastiske eventyr.

Drømmenes Rige ligger i den forunderlige verden Jarkwelt. Du læse om Jarkwelts mange folkeslag, kulturer, monstre og meget mere på vores wikipedia.